Hoe voeg ik vrienden toe?


Gebruik de zoekbalk aan de bovenkant van een Facebook-pagina om het profiel (tijdlijn) van een vriend te zoeken. Als je je vriend hebt gevonden, klik je op de knop Toevoegen als vriend rechts van de naam van de vriend.

Facebook stuurt een vriendschapsverzoek naar deze persoon. Nadat deze persoon heeft bevestigd dat hij of zij daadwerkelijk een vriend(in) van je is, wordt hij of zij weergegeven in je Facebook-vriendenlijst.

Door beperkingen in de privacyinstellingen wordt de link 'Toevoegen als vriend' voor sommige gebruikers mogelijk niet weergegeven.


Aan wie mag ik vriendschapsverzoeken sturen?


Facebook is een plaats om vrienden, familie en andere mensen die je persoonlijk kent, met elkaar in contact te brengen. Je mag alleen vriendschapsverzoeken sturen aan mensen die je in het echte leven kent, zoals vrienden, familie, collega's of klasgenoten.


Hoe verwijder of annuleer ik een vriendschapsverzoek dat ik naar iemand heb gestuurd?


Waarom is mijn vriendschapsverzoek niet aangekomen?

Facebook is een plaats om vrienden, familie en andere mensen die je persoonlijk kent, met elkaar in contact te brengen.

Als je geen vrienden op Facebook kunt toevoegen, komt dat waarschijnlijk doordat veel vriendschapsverzoeken die je hebt verstuurd, niet zijn beantwoord of hebben Facebook-leden je contact als ongewenst gemeld.

Je mag binnenkort weer vrienden toevoegen. Onthoud nu dat je alleen vriendschapsverzoeken en berichten hoort te sturen naar mensen die je persoonlijk kent. Anders wordt je account verder beperkt.


Ik kan een gebruiker niet toevoegen als vriend.

Door beperkingen in de privacyinstellingen wordt de link “Toevoegen als vriend” voor sommige gebruikers mogelijk niet weergegeven. Nadat je een vriendschapsverzoek naar een bepaald persoon hebt verzonden, kun je niet nog een verzoek sturen.

Zorg dat je alleen vriendschapsverzoeken stuurt naar mensen die je persoonlijk kent. Als vriendschapsverzoeken die je hebt verzonden niet worden beantwoord of worden gerapporteerd als niet-welkom, kan Facebook je blokkeren van het verzenden van vriendschapsverzoeken.


Vriendschapsverzoeken verwijderen


Merkt de afzender het als ik een vriendschapsverzoek verwijder?

 Nee. Het vriendschapsverzoek wordt verwijderd uit de lijst met te bevestigen vriendschappen. De afzender wordt  daarvan niet op de hoogte gesteld.


Wat gebeurt er als ik een vriendschapsverzoek verwijder?

Als je een vriendschapsverzoek verwijdert, wordt het verzoek uit je pagina met verzoeken verwijderd. De afzender weet niet dat je het verzoek hebt verwijderd. De afzender zal je in de toekomst misschien wel een ander verzoek sturen.


Hoe verwijder ik een vriendschapsverzoek dat ik heb ontvangen?

Op de pagina Verzoeken kun je niet-afgehandelde vriendschapsverzoeken en verborgen vriendschapsverzoeken verwijderen.


Wat gebeurt er als ik op 'Niet nu' klik nadat ik een vriendschapsverzoek heb ontvangen?

Als je op 'Niet nu' klikt, wordt het verzoek verborgen zodat je er later op kunt reageren. Als je ervoor kiest om een vriendschapsverzoek te verbergen, wordt een melding van het verzoek niet meer op je startpagina weergegeven. Ga als volgt te werk als je het verzoek later wilt bevestigen of verwijderen:

Je kunt een vriendschapsverzoek verbergen of weigeren. Maar die persoon kan zich nog wel abonneren op je openbare updates als je abonnees hebt toegestaan.


Vriendschapsverzoeken beheren


Hoe bepaal ik wie mij als vriend kan toevoegen?

Standaard kan iedereen op Facebook je een vriendschapsverzoek sturen. Je stelt als volgt in welke personen je vriendschapsverzoeken mogen sturen:


Hoe verwijder ik alle openstaande vriendschapsverzoeken die ik heb ontvangen?

Klik op de pagina Verzoeken op 'Verzoek verwijderen' naast elke naam.


Openstaande vriendschapsverzoeken


Ik heb aan iemand een vriendschapsverzoek verstuurd, maar deze heeft het verzoek niet ontvangen.

Geef de desbetreffende persoon voldoende tijd om te reageren op het verzoek. Misschien heeft de persoon het e-mailbericht gemist of het nog niet op zijn of haar startpagina gezien. Als je dit verzoekt verstuurt via de Vriendenzoeker, zorg dan dat je het verzoek verstuurt naar het e-mailadres dat aan het account van die persoon is gekoppeld. Als je het verzoek naar een ander e-mailadres hebt verstuurd, wordt het niet in het account van die vriend weergegeven.


Er staat dat ik vriendschapsverzoeken heb ontvangen, maar ik kan ze nergens vinden.

Controleer eerst of je dit verzoek hebt ontvangen op een e-mailadres dat in je account wordt vermeld. Als het verzoek naar een ander e-mailadres is verstuurd, wordt het niet in je account weergegeven. Je kunt de andere persoon een vriendschapsverzoek vanaf je account toesturen, of je kunt de persoon vragen jou opnieuw als vriend uit te nodigen op het juiste e-mailadres.


Ik heb een e-mail ontvangen met het bericht dat iemand me een vriendschapsverzoek heeft gestuurd, maar ik kan het nergens vinden.

Controleer of je dit verzoek hebt ontvangen op een e-mailadres dat in je account wordt vermeld. Als het verzoek naar een ander e-mailadres is verstuurd, wordt het niet in je account weergegeven.

Verder zie je het vriendschapsverzoek niet op je startpagina als iemand zijn of haar account deactiveert.

Stuur de ander een vriendschapsverzoek vanaf je account. Je kunt de ander ook vragen jou nogmaals een vriendschapsverzoek te sturen naar het juiste e-mailadres.


Hoe geef ik door mij ingediende vriendschapsverzoeken weer die nog in behandeling zijn? Kan ik zien welke verzoeken nog niet zijn geaccepteerd?

Er is op dit moment geen lijst met vriendschapsverzoeken die in behandeling zijn. Als je echter naar het profiel (tijdlijn) van iemand gaat, kun je op basis van het volgende zien wat de status van je vriend is.

Als je Toevoegen als vriend ziet, dan is er geen vriendschapsverzoek verstuurd.

Als Wachten op vriendschapsbevestiging wordt weergegeven, betekent dit dat je al een verzoek hebt gestuurd dat nog niet is bevestigd.

Als je de link Vriend verwijderen ziet, dan hebben jullie beiden de vriendschap bevestigd.


Overige bepalingen


Wat zijn gemeenschappelijke vrienden?

Gemeenschappelijke vrienden zijn de mensen die bevriend zijn met jou en met de persoon van wie je het profiel (tijdlijn) bekijkt. Als jij bijvoorbeeld bevriend bent met Chris en Mark is ook bevriend met Chris, wordt Chris weergegeven als een gemeenschappelijke vriend als je het profiel (tijdlijn) van Mark bekijkt.


Hoe kan ik een vriend aan iemand anders voorstellen?

Je kunt een vriend als volgt aan iemand anders voorstellen:

Zodra je je keuze hebt gemaakt, klik je op de knop Suggesties versturen. Elke vriend(in) die je hebt geselecteerd, ontvangt dan een uitnodiging om je vriend(in) als vriend(in) toe te voegen.


Hoe verwijder ik contactpersonen die ik via de pagina Vrienden zoeken in Facebook heb geïmporteerd?

Je kunt alle geïmporteerde contactpersonen tegelijk verwijderen of je kunt je contactpersonen met behulp van deze lijst beheren.

Hoewel we geen uitnodigingen in kunnen trekken die al zijn verstuurd, kun je contactpersonen wel van je uitnodigingsgeschiedenislijst verwijderen. Hiermee voorkom je dat er in de toekomst uitnodigingsherinneringen naar die mensen worden verstuurd.


Er staan mensen in mijn vriendenlijst aan wie ik geen vriendschapsverzoek heb gestuurd.

Vriendschappen op Facebook moeten door beide personen worden bevestigd. Dat betekent dat als de ene persoon een verzoek of een uitnodiging verstuurt om lid te worden van de site, de andere persoon dit verzoek moet bevestigen voordat deze twee personen vrienden worden.


Een vriendschapsverzoek kan handmatig worden verstuurd (door op Vriend toevoegen te klikken) of via functies zoals het importprogramma voor contactpersonen. Als je deze functies gebruikt, moet je er rekening mee houden dat er meerdere vriendschapsverzoeken en uitnodigingen tegelijk kunnen worden verstuurd. Als een gebruiker zich via deze uitnodigingen aanmeldt voor Facebook, wordt deze automatisch toegevoegd aan je vriendenlijst.


Feedback geven:

Als mensen een uitnodiging uit jouw naam hebben ontvangen die je niet had willen versturen, laat het dan weten.

Als je er zeker van bent dat je geen vriendschapsverzoek of uitnodiging naar iemand hebt verstuurt die wel op je vriendenlijst staat, stuur ons dan meer informatie.


Ik wil iemand toevoegen als een vriend, maar de knop om deze persoon toe te voegen ontbreekt.

Sommige mensen hebben vriendschapsverzoeken beperkt. Je kunt deze personen helaas geen vriendschapsverzoek sturen tot ze hun privacyinstellingen bijwerken.


Een groot aantal van mijn vrienden is verdwenen.

Als een groot aantal van je Facebook-vrienden is verdwenen, is je account mogelijk gehackt.

Wijzig je wachtwoord: kies een wachtwoord dat anders is dan andere wachtwoorden die je op internet gebruikt, en houd die informatie voor jezelf.

Zorg ervoor dat alle e-mailadressen voor je account veilig zijn. Vergeet niet dat iedereen die je e-mail kan lezen, ook toegang kan krijgen tot je Facebook-account.


Blokkering van vriendschapsverzoeken


Waarom kan ik geen vriendschapsverzoeken versturen?

Je account is tijdelijk geblokkeerd van het versturen van vriendschapsverzoeken omdat de vriendschapsverzoeken die je hebt gestuurd niet zijn beantwoord of als ongewenst zijn gemarkeerd. We willen je vragen geen vriendschapsverzoeken meer te sturen naar personen die je niet persoonlijk kent. Facebook is een plaats om vrienden, familie, klasgenoten, collega's en andere mensen die je goed kent, met elkaar in contact te brengen.

Als je geen vriendschapsverzoeken kunt versturen, kun je mogelijk ook geen berichten versturen. aan mensen die geen bevestigde vrienden zijn.


Waarom is de functie voor het versturen van berichten geblokkeerd?

Je mag tijdelijk geen vriendschapsverzoeken en berichten sturen aan mensen die je niet kent. Dit komt doordat de vriendschapsverzoeken die je hebt verstuurd, niet zijn beantwoord of zijn gemarkeerd als ongewenst.

Deze blokkering is slechts tijdelijk. Je kunt nog wel andere Facebook-functies gebruiken om contact te maken met je bevestigde vrienden. Zodra de blokkering is opgeheven, dien je alleen nog maar vriendschapsverzoeken te sturen naar mensen als je ze persoonlijk kent.

Als je geen vriendschapsverzoeken kunt versturen, kan je mogelijk tijdelijk ook geen vriendschapsverzoeken versturen.


Mag ik de rest van Facebook nog wel gebruiken tijdens deze blokkering?

Ja. Je bent alleen geblokkeerd wat betreft het versturen van vriendschapsverzoeken en berichten. Deze blokkering is tijdelijk en je kunt gewoon andere Facebook-functies gebruiken terwijl deze blokkering actief is.


Verwijder alle geïmporteerde contacten.

Alleen jij kunt je contactpersonen op Facebook zien, maar deze informatie kan (volgens het privacybeleid van Facebook) worden gebruikt om vriendschapsvoorstellen voor jou en anderen te maken.

Als je je geïmporteerde contactpersonen verwijdert, zijn de vrienschapsvoorstellen misschien minder relevant voor jou en je vrienden.

iPhone-gebruikers: Verwijderde contactpersonen worden automatisch opnieuw geïmporteerd, tenzij je synchronisatie uitschakelt via Facebook-app > Vrienden > Synchroniseren.


Hoe kan ik zorgen dat ik niet meer word geblokkeerd van het toevoegen van vrienden?

Stuur alleen nog maar vriendschapsverzoeken naar mensen die je in het echte leven kent, zoals vrienden, familie, collega's of klasgenoten.

Vergeet niet dat mensen je wellicht niet herkennen op Facebook als ze je niet recentelijk hebben gezien. Help mensen je te herkennen door een echte foto van jezelf te gebruiken als je profielfoto. Je kunt ook een alternatieve naam toevoegen aan je account zoals je bijnaam of meisjesnaam.

Als je iemand hebt ontmoet met wie je graag vrienden wilt worden op Facebook, maar je weet niet helemaal zeker dat deze persoon zich jou nog kan herinneren, stuur dan eerst een bericht om jezelf opnieuw voor te stellen.

Als je vrienden wilt worden met iemand die je niet persoonlijk kent (zoals een bekende persoon, atleet, artiest), kun je je abonneren op die persoon in plaats van een vriendschapsverzoek te versturen. Je ziet de knop Abonneren alleen naast de namen van personen die abonnees toestaan.

Als je nieuwe vrienden wilt maken, probeer dan eerst pagina's en groepen te vinden waarin je bent geïnteresseerd of meld je aan voor sociale games.


Ik heb al weken geen vriendschapsverzoeken verstuurd. Waarom kan ik dan nu plotseling geen vriendschapsverzoeken versturen?

Het is mogelijk dat een aantal van je vriendschapsverzoeken niet is beantwoord of is gemarkeerd als ongewenst.

Als je ten onrechte bent geblokkeerd, kunnen we de blokkering helaas niet voortijdig beëindigen, maar je kunt binnenkort gewoon weer vriendschapsverzoeken sturen. Je kunt in de tussentijd nog wel andere Facebook-functies gebruiken om te communiceren met je bevestigde vrienden.


Contact maken


Ik ken alle mensen aan wie ik vriendschapsverzoeken heb gestuurd, maar ben toch geblokkeerd.

Vergeet niet dat mensen je wellicht niet herkennen op Facebook als ze je niet recentelijk hebben gezien (zoals bijvoorbeeld een oude buurman of een vriend van de middelbare school). Je kunt mensen helpen je te herkennen door een echte foto van jezelf te gebruiken als je profielfoto. Je kunt ook een alternatieve naam toevoegen aan je account zoals je bijnaam of meisjesnaam.

Als je zeker weet dat je alle personen kent aan wie je vriendschapsverzoeken hebt gestuurd en ze contact met je willen, dan kan het zijn dat je ten onrechte bent geblokkeerd.

Als je ten onrechte bent geblokkeerd, kunnen we de blokkering helaas niet voortijdig beëindigen, maar je kunt binnenkort gewoon weer vriendschapsverzoeken sturen. Onze excuses voor het ongemak! Je kunt in de tussentijd nog wel andere Facebook-functies gebruiken om te communiceren met je bevestigde vrienden.


Ik ken de mensen aan wie ik vriendschapsverzoeken heb gestuurd, alleen niet zo goed.

Als je bent geïnteresseerd in het ontvangen van updates van mensen die je interessant vindt maar niet persoonlijk kent (zoals journalisten, bekende mensen, politici), probeer je dan te abonneren op deze mensen in plaats van dat je ze vriendschapsverzoeken stuurt.


Ik probeer mensen te leren kennen om mee te gamen.

Facebook is een plaats waar je contact kunt maken met mensen die je persoonlijk kent, zoals je vrienden, familie, klasgenoten en collega's. Als je Facebook gebruikt om sociale games te spelen, dien je je bestaande Facebook-vrienden uit te nodigen om met je te gamen of games te zoeken waarbij je niet van te voren vriendschapsverzoeken hoeft te sturen.


Als je vriendschapsverzoeken of berichten blijft sturen naar mensen die je niet kent, kan je account worden geblokkeerd en kun je geen vriendschapsverzoeken sturen.


Ik probeer mensen te leren kennen om mee uit te gaan.

Facebook is een plaats waar je contact kunt maken met mensen die je persoonlijk kent, zoals je vrienden, familie, klasgenoten en collega's. Als je nieuwe vrienden wilt maken, probeer dan eerst pagina's en groepen te vinden waarin je bent geïnteresseerd of meld je aan voor sociale games.


Als je vriendschapsverzoeken of berichten blijft sturen naar mensen die je niet kent, kan je account worden geblokkeerd en kun je geen vriendschapsverzoeken sturen.


Vrienden vinden op Facebook


Hoe vind ik vrienden op Facebook?

Wanneer je lid bent van Facebook, kun je op drie manieren naar vrienden zoeken en hen uitnodigen om ook lid te worden:


Vrienden zoeken

Je kunt naar vrienden zoeken door de gewenste naam of het gewenste e-mailadres in de zoekbalk boven aan een Facebook-pagina te typen. Als je de persoon niet zo snel ziet, kun je de zoekresultaten filteren:


Je contactpersonen importeren

Je kunt je lijst met contactpersonen importeren vanuit andere bronnen (bijvoorbeeld je e-mailaccount) zodat we je vrienden voor je kunnen zoeken, maar je kunt ook bladeren door de lijst met mensen die je misschien kent. Dit is allemaal mogelijk vanaf de pagina Vrienden zoeken.

Wanneer je contactpersonen door Facebook zijn geïmporteerd, kun je een vriendschapsverzoek sturen naar vrienden die al een Facebook-account hebben (klik simpelweg op Vriend toevoegen) of een uitnodiging sturen naar vrienden die nog niet op Facebook zitten.


Vrienden afzonderlijk uitnodigen

Vanaf de pagina Vrienden uitnodigen kun je je vrienden ook afzonderlijk uitnodigen. Geef het e-mailadres op van degene die je wilt uitnodigen, voeg er eventueel een persoonlijk bericht aan toe en klik op Vrienden uitnodigen.


Opmerking: wanneer je vrienden uitnodigt om ook lid te worden van Facebook, slaan we daarvan een lijst op, zodat je kunt zien wie je hebt uitgenodigd en deze mensen herinneringen kunt sturen. Je kunt je lijst met contactpersonen op elk moment beheren en zelf bepalen of en wanneer ze een uitnodiging of herinnering van je ontvangen. Meer informatie.


Hoe zorg ik dat mijn vrienden me kunnen vinden op Facebook?

Je kunt het volgende doen om te zorgen dat je vrienden je kunnen vinden:


Hoe filter ik mijn zoekresultaten (bijvoorbeeld om al mijn klasgenoten van de middelbare school weer te geven)?

Filter je Facebook-zoekresultaten als je in deze resultaten niet kunt vinden waarnaar je zoekt. Dat doe je door op de link Meer resultaten weergeven voor... onder aan het zoekvak te klikken. Gebruik vervolgens de filters aan de linkerkant van het scherm om het aantal zoekresultaten te verminderen.


Zo vind je met behulp van het filter Mensen iedereen die bij jou op school zat:


Hoe importeer ik mijn contactpersonen uit andere accounts?

Je kunt je contactpersonen vanuit andere accounts importeren (bijvoorbeeld e-mail of Skype) door je aan te melden bij je account op de pagina Vrienden zoeken. Het ligt aan je e-mailprovider of adressen worden geïmporteerd vanuit zowel je mailmappen als vanuit je contactenlijst. Zorg dat je alleen contacten importeert uit persoonlijke accounts.


Worden de e-mailadressen die ik importeer opgeslagen?

Facebook geeft geen e-mailadressen van de contacten die je importeert vrij, maar kan ze wel opslaan en ze in de toekomst gebruiken om vriendschapssuggesties te doen. Als je je niet registreert voor Facebook, slaat Facebook de contacten die je hebt geïmporteerd niet op.


Hoe beheer ik de contactpersonen die ik heb geüpload van de pagina “Vrienden zoeken” (bijvoorbeeld: contactpersonen verwijderen, uitnodigingen of herinneringen sturen, enzovoort)?

Als je naar de pagina Vrienden zoeken of Vrienden uitnodigen gaat en vrienden uitnodigt om lid te worden van Facebook, slaan we een lijst op van de mensen die je hebt uitgenodigd en sturen we hen zo nodig herinneringen van je uitnodiging.

Gebruik deze lijst om te zien welke vrienden lid zijn geworden, contactpersonen te verwijderen en zelf herinneringen te sturen. Je kunt ook al je contactpersonen verwijderen of geplande herinneringen annuleren door te klikken op de link Alle geïmporteerde contactpersonen verwijderen.


Hoe voeg ik vrienden toe?

Gebruik de zoekbalk aan de bovenkant van een Facebook-pagina om het profiel (tijdlijn) van een vriend te zoeken. Als je je vriend hebt gevonden, klik je op de knop Toevoegen als vriend rechts van de naam van de vriend.

Facebook stuurt een vriendschapsverzoek naar deze persoon. Nadat deze persoon heeft bevestigd dat hij of zij daadwerkelijk een vriend(in) van je is, wordt hij of zij weergegeven in je Facebook-vriendenlijst.

Door beperkingen in de privacyinstellingen wordt de link 'Toevoegen als vriend' voor sommige gebruikers mogelijk niet weergegeven.


Aan wie mag ik vriendschapsverzoeken sturen?

Facebook is een plaats om vrienden, familie en andere mensen die je persoonlijk kent, met elkaar in contact te brengen. Je mag alleen vriendschapsverzoeken sturen aan mensen die je in het echte leven kent, zoals vrienden, familie, collega's of klasgenoten.Hoe verwijder of annuleer ik een vriendschapsverzoek dat ik naar iemand heb gestuurd?


Waarom is mijn vriendschapsverzoek niet aangekomen?

Facebook is een plaats om vrienden, familie en andere mensen die je persoonlijk kent, met elkaar in contact te brengen.

Als je geen vrienden op Facebook kunt toevoegen, komt dat waarschijnlijk doordat veel vriendschapsverzoeken die je hebt verstuurd, niet zijn beantwoord of hebben Facebook-leden je contact als ongewenst gemeld.

Je mag binnenkort weer vrienden toevoegen. Onthoud nu dat je alleen vriendschapsverzoeken en berichten hoort te sturen naar mensen die je persoonlijk kent. Anders wordt je account verder beperkt.


Ik kan een gebruiker niet toevoegen als vriend.

Door beperkingen in de privacyinstellingen wordt de link “Toevoegen als vriend” voor sommige gebruikers mogelijk niet weergegeven. Nadat je een vriendschapsverzoek naar een bepaald persoon hebt verzonden, kun je niet nog een verzoek sturen.

Zorg dat je alleen vriendschapsverzoeken stuurt naar mensen die je persoonlijk kent. Als vriendschapsverzoeken die je hebt verzonden niet worden beantwoord of worden gerapporteerd als niet-welkom, kan Facebook je blokkeren van het verzenden van vriendschapsverzoeken.Vriendschapsverzoeken verwijderen


Merkt de afzender het als ik een vriendschapsverzoek verwijder?

Nee. Het vriendschapsverzoek wordt verwijderd uit de lijst met te bevestigen vriendschappen. De afzender wordt  daarvan niet op de hoogte gesteld.


Wat gebeurt er als ik een vriendschapsverzoek verwijder?

Als je een vriendschapsverzoek verwijdert, wordt het verzoek uit je pagina met verzoeken verwijderd. De afzender weet niet dat je het verzoek hebt verwijderd. De afzender zal je in de toekomst misschien wel een ander verzoek sturen.


Hoe verwijder ik een vriendschapsverzoek dat ik heb ontvangen?

Op de pagina Verzoeken kun je niet-afgehandelde vriendschapsverzoeken en verborgen vriendschapsverzoeken verwijderen.


Wat gebeurt er als ik op 'Niet nu' klik nadat ik een vriendschapsverzoek heb ontvangen?

Als je op 'Niet nu' klikt, wordt het verzoek verborgen zodat je er later op kunt reageren. Als je ervoor kiest om een vriendschapsverzoek te verbergen, wordt een melding van het verzoek niet meer op je startpagina weergegeven. Ga als volgt te werk als je het verzoek later wilt bevestigen of verwijderen:


Ga naar de pagina 'Verzoeken'.

Selecteer 'Verborgen verzoeken weergeven'.

Je kunt afzonderlijke verzoeken bevestigen of verwijderen of al je verborgen verzoeken verwijderen.

De afzender weet niet dat je een vriendschapsverzoek verbergt of verwijdert.

Je kunt een vriendschapsverzoek verbergen of weigeren. Maar die persoon kan zich nog wel abonneren op je openbare updates als je abonnees hebt toegestaan.


Vriendschapsverzoeken beheren


Hoe bepaal ik wie mij als vriend kan toevoegen?

Standaard kan iedereen op Facebook je een vriendschapsverzoek sturen. Je stelt als volgt in welke personen je vriendschapsverzoeken mogen sturen:

Onthoud dat de personen waarop je bent geabonneerd, je vriendschapsverzoeken kunnen sturen.


Hoe verwijder ik alle openstaande vriendschapsverzoeken die ik heb ontvangen?

Klik op de pagina Verzoeken op 'Verzoek verwijderen' naast elke naam.


Openstaande vriendschapsverzoeken


Ik heb aan iemand een vriendschapsverzoek verstuurd, maar deze heeft het verzoek niet ontvangen.

Geef de desbetreffende persoon voldoende tijd om te reageren op het verzoek. Misschien heeft de persoon het e-mailbericht gemist of het nog niet op zijn of haar startpagina gezien. Als je dit verzoekt verstuurt via de Vriendenzoeker, zorg dan dat je het verzoek verstuurt naar het e-mailadres dat aan het account van die persoon is gekoppeld. Als je het verzoek naar een ander e-mailadres hebt verstuurd, wordt het niet in het account van die vriend weergegeven.


Er staat dat ik vriendschapsverzoeken heb ontvangen, maar ik kan ze nergens vinden.

Controleer eerst of je dit verzoek hebt ontvangen op een e-mailadres dat in je account wordt vermeld. Als het verzoek naar een ander e-mailadres is verstuurd, wordt het niet in je account weergegeven. Je kunt de andere persoon een vriendschapsverzoek vanaf je account toesturen, of je kunt de persoon vragen jou opnieuw als vriend uit te nodigen op het juiste e-mailadres.


Ik heb een e-mail ontvangen met het bericht dat iemand me een vriendschapsverzoek heeft gestuurd, maar ik kan het nergens vinden.


Hoe geef ik door mij ingediende vriendschapsverzoeken weer die nog in behandeling zijn? Kan ik zien welke verzoeken nog niet zijn geaccepteerd?

Er is op dit moment geen lijst met vriendschapsverzoeken die in behandeling zijn. Als je echter naar het profiel (tijdlijn) van iemand gaat, kun je op basis van het volgende zien wat de status van je vriend is.

Als je Toevoegen als vriend ziet, dan is er geen vriendschapsverzoek verstuurd.

Als Wachten op vriendschapsbevestiging wordt weergegeven, betekent dit dat je al een verzoek hebt gestuurd dat nog niet is bevestigd.

Als je de link Vriend verwijderen ziet, dan hebben jullie beiden de vriendschap bevestigd.


Overige bepalingen


Wat zijn gemeenschappelijke vrienden?

Gemeenschappelijke vrienden zijn de mensen die bevriend zijn met jou en met de persoon van wie je het profiel (tijdlijn) bekijkt. Als jij bijvoorbeeld bevriend bent met Chris en Mark is ook bevriend met Chris, wordt Chris weergegeven als een gemeenschappelijke vriend als je het profiel (tijdlijn) van Mark bekijkt.


Hoe kan ik een vriend aan iemand anders voorstellen?

Je kunt een vriend als volgt aan iemand anders voorstellen:


Hoe verwijder ik contactpersonen die ik via de pagina Vrienden zoeken in Facebook heb geïmporteerd?

Je kunt alle geïmporteerde contactpersonen tegelijk verwijderen of je kunt je contactpersonen met behulp van deze lijst beheren.

Hoewel we geen uitnodigingen in kunnen trekken die al zijn verstuurd, kun je contactpersonen wel van je uitnodigingsgeschiedenislijst verwijderen. Hiermee voorkom je dat er in de toekomst uitnodigingsherinneringen naar die mensen worden verstuurd.


Er staan mensen in mijn vriendenlijst aan wie ik geen vriendschapsverzoek heb gestuurd.

Vriendschappen op Facebook moeten door beide personen worden bevestigd. Dat betekent dat als de ene persoon een verzoek of een uitnodiging verstuurt om lid te worden van de site, de andere persoon dit verzoek moet bevestigen voordat deze twee personen vrienden worden.


Een vriendschapsverzoek kan handmatig worden verstuurd (door op Vriend toevoegen te klikken) of via functies zoals het importprogramma voor contactpersonen. Als je deze functies gebruikt, moet je er rekening mee houden dat er meerdere vriendschapsverzoeken en uitnodigingen tegelijk kunnen worden verstuurd. Als een gebruiker zich via deze uitnodigingen aanmeldt voor Facebook, wordt deze automatisch toegevoegd aan je vriendenlijst.


Feedback geven:

Als mensen een uitnodiging uit jouw naam hebben ontvangen die je niet had willen versturen, laat het dan weten.

Als je er zeker van bent dat je geen vriendschapsverzoek of uitnodiging naar iemand hebt verstuurt die wel op je vriendenlijst staat, stuur ons dan meer informatie.


Ik wil iemand toevoegen als een vriend, maar de knop om deze persoon toe te voegen ontbreekt.

Sommige mensen hebben vriendschapsverzoeken beperkt. Je kunt deze personen helaas geen vriendschapsverzoek sturen tot ze hun privacyinstellingen bijwerken.


Een groot aantal van mijn vrienden is verdwenen.

Als een groot aantal van je Facebook-vrienden is verdwenen, is je account mogelijk gehackt.

Wijzig je wachtwoord: kies een wachtwoord dat anders is dan andere wachtwoorden die je op internet gebruikt, en houd die informatie voor jezelf.

Zorg ervoor dat alle e-mailadressen voor je account veilig zijn. Vergeet niet dat iedereen die je e-mail kan lezen, ook toegang kan krijgen tot je Facebook-account.


Blokkering van vriendschapsverzoeken


Waarom kan ik geen vriendschapsverzoeken versturen?

Je account is tijdelijk geblokkeerd van het versturen van vriendschapsverzoeken omdat de vriendschapsverzoeken die je hebt gestuurd niet zijn beantwoord of als ongewenst zijn gemarkeerd. We willen je vragen geen vriendschapsverzoeken meer te sturen naar personen die je niet persoonlijk kent. Facebook is een plaats om vrienden, familie, klasgenoten, collega's en andere mensen die je goed kent, met elkaar in contact te brengen.

Als je geen vriendschapsverzoeken kunt versturen, kun je mogelijk ook geen berichten versturen. aan mensen die geen bevestigde vrienden zijn.


Waarom is de functie voor het versturen van berichten geblokkeerd?

Je mag tijdelijk geen vriendschapsverzoeken en berichten sturen aan mensen die je niet kent. Dit komt doordat de vriendschapsverzoeken die je hebt verstuurd, niet zijn beantwoord of zijn gemarkeerd als ongewenst.

Deze blokkering is slechts tijdelijk. Je kunt nog wel andere Facebook-functies gebruiken om contact te maken met je bevestigde vrienden. Zodra de blokkering is opgeheven, dien je alleen nog maar vriendschapsverzoeken te sturen naar mensen als je ze persoonlijk kent.

Als je geen vriendschapsverzoeken kunt versturen, kan je mogelijk tijdelijk ook geen vriendschapsverzoeken versturen.


Mag ik de rest van Facebook nog wel gebruiken tijdens deze blokkering?

Ja. Je bent alleen geblokkeerd wat betreft het versturen van vriendschapsverzoeken en berichten. Deze blokkering is tijdelijk en je kunt gewoon andere Facebook-functies gebruiken terwijl deze blokkering actief is.


Verwijder alle geïmporteerde contacten.

Alleen jij kunt je contactpersonen op Facebook zien, maar deze informatie kan (volgens het privacybeleid van Facebook) worden gebruikt om vriendschapsvoorstellen voor jou en anderen te maken.

Als je je geïmporteerde contactpersonen verwijdert, zijn de vrienschapsvoorstellen misschien minder relevant voor jou en je vrienden.

iPhone-gebruikers: Verwijderde contactpersonen worden automatisch opnieuw geïmporteerd, tenzij je synchronisatie uitschakelt via Facebook-app > Vrienden > Synchroniseren.


Hoe kan ik zorgen dat ik niet meer word geblokkeerd van het toevoegen van vrienden?

Stuur alleen nog maar vriendschapsverzoeken naar mensen die je in het echte leven kent, zoals vrienden, familie, collega's of klasgenoten.

Vergeet niet dat mensen je wellicht niet herkennen op Facebook als ze je niet recentelijk hebben gezien. Help mensen je te herkennen door een echte foto van jezelf te gebruiken als je profielfoto. Je kunt ook een alternatieve naam toevoegen aan je account zoals je bijnaam of meisjesnaam.

Als je iemand hebt ontmoet met wie je graag vrienden wilt worden op Facebook, maar je weet niet helemaal zeker dat deze persoon zich jou nog kan herinneren, stuur dan eerst een bericht om jezelf opnieuw voor te stellen.

Als je vrienden wilt worden met iemand die je niet persoonlijk kent (zoals een bekende persoon, atleet, artiest), kun je je abonneren op die persoon in plaats van een vriendschapsverzoek te versturen. Je ziet de knop Abonneren alleen naast de namen van personen die abonnees toestaan.

Als je nieuwe vrienden wilt maken, probeer dan eerst pagina's en groepen te vinden waarin je bent geïnteresseerd of meld je aan voor sociale games.


Ik heb al weken geen vriendschapsverzoeken verstuurd. Waarom kan ik dan nu plotseling geen vriendschapsverzoeken versturen?

Het is mogelijk dat een aantal van je vriendschapsverzoeken niet is beantwoord of is gemarkeerd als ongewenst.

Als je ten onrechte bent geblokkeerd, kunnen we de blokkering helaas niet voortijdig beëindigen, maar je kunt binnenkort gewoon weer vriendschapsverzoeken sturen. Je kunt in de tussentijd nog wel andere Facebook-functies gebruiken om te communiceren met je bevestigde vrienden.


Contact maken


Ik ken alle mensen aan wie ik vriendschapsverzoeken heb gestuurd, maar ben toch geblokkeerd.

Vergeet niet dat mensen je wellicht niet herkennen op Facebook als ze je niet recentelijk hebben gezien (zoals bijvoorbeeld een oude buurman of een vriend van de middelbare school). Je kunt mensen helpen je te herkennen door een echte foto van jezelf te gebruiken als je profielfoto. Je kunt ook een alternatieve naam toevoegen aan je account zoals je bijnaam of meisjesnaam.

Als je zeker weet dat je alle personen kent aan wie je vriendschapsverzoeken hebt gestuurd en ze contact met je willen, dan kan het zijn dat je ten onrechte bent geblokkeerd.

Als je ten onrechte bent geblokkeerd, kunnen we de blokkering helaas niet voortijdig beëindigen, maar je kunt binnenkort gewoon weer vriendschapsverzoeken sturen. Onze excuses voor het ongemak! Je kunt in de tussentijd nog wel andere Facebook-functies gebruiken om te communiceren met je bevestigde vrienden.


Ik ken de mensen aan wie ik vriendschapsverzoeken heb gestuurd, alleen niet zo goed.

Als je bent geïnteresseerd in het ontvangen van updates van mensen die je interessant vindt maar niet persoonlijk kent (zoals journalisten, bekende mensen, politici), probeer je dan te abonneren op deze mensen in plaats van dat je ze vriendschapsverzoeken stuurt.


Ik probeer mensen te leren kennen om mee te gamen.

Facebook is een plaats waar je contact kunt maken met mensen die je persoonlijk kent, zoals je vrienden, familie, klasgenoten en collega's. Als je Facebook gebruikt om sociale games te spelen, dien je je bestaande Facebook-vrienden uit te nodigen om met je te gamen of games te zoeken waarbij je niet van te voren vriendschapsverzoeken hoeft te sturen.

Als je vriendschapsverzoeken of berichten blijft sturen naar mensen die je niet kent, kan je account worden geblokkeerd en kun je geen vriendschapsverzoeken sturen.


Ik probeer mensen te leren kennen om mee uit te gaan.

Facebook is een plaats waar je contact kunt maken met mensen die je persoonlijk kent, zoals je vrienden, familie, klasgenoten en collega's. Als je nieuwe vrienden wilt maken, probeer dan eerst pagina's en groepen te vinden waarin je bent geïnteresseerd of meld je aan voor sociale games.

Als je vriendschapsverzoeken of berichten blijft sturen naar mensen die je niet kent, kan je account worden geblokkeerd en kun je geen vriendschapsverzoeken sturen.Vrienden vinden op Facebook


Hoe vind ik vrienden op Facebook?

Wanneer je lid bent van Facebook, kun je op drie manieren naar vrienden zoeken en hen uitnodigen om ook lid te worden:


Vrienden zoeken

Je kunt naar vrienden zoeken door de gewenste naam of het gewenste e-mailadres in de zoekbalk boven aan een Facebook-pagina te typen. Als je de persoon niet zo snel ziet, kun je de zoekresultaten filteren:


Je contactpersonen importeren

Je kunt je lijst met contactpersonen importeren vanuit andere bronnen (bijvoorbeeld je e-mailaccount) zodat we je vrienden voor je kunnen zoeken, maar je kunt ook bladeren door de lijst met mensen die je misschien kent. Dit is allemaal mogelijk vanaf de pagina Vrienden zoeken.

Wanneer je contactpersonen door Facebook zijn geïmporteerd, kun je een vriendschapsverzoek sturen naar vrienden die al een Facebook-account hebben (klik simpelweg op Vriend toevoegen) of een uitnodiging sturen naar vrienden die nog niet op Facebook zitten.


Vrienden afzonderlijk uitnodigen

Vanaf de pagina Vrienden uitnodigen kun je je vrienden ook afzonderlijk uitnodigen. Geef het e-mailadres op van degene die je wilt uitnodigen, voeg er eventueel een persoonlijk bericht aan toe en klik op Vrienden uitnodigen.

Opmerking: wanneer je vrienden uitnodigt om ook lid te worden van Facebook, slaan we daarvan een lijst op, zodat je kunt zien wie je hebt uitgenodigd en deze mensen herinneringen kunt sturen. Je kunt je lijst met contactpersonen op elk moment beheren en zelf bepalen of en wanneer ze een uitnodiging of herinnering van je ontvangen. Meer informatie.


Hoe zorg ik dat mijn vrienden me kunnen vinden op Facebook?

Je kunt het volgende doen om te zorgen dat je vrienden je kunnen vinden:Hoe filter ik mijn zoekresultaten (bijvoorbeeld om al mijn klasgenoten van de middelbare school weer te geven)?

Filter je Facebook-zoekresultaten als je in deze resultaten niet kunt vinden waarnaar je zoekt. Dat doe je door op de link Meer resultaten weergeven voor... onder aan het zoekvak te klikken. Gebruik vervolgens de filters aan de linkerkant van het scherm om het aantal zoekresultaten te verminderen.


Zo vind je met behulp van het filter Mensen iedereen die bij jou op school zat:

Typ iets in de zoekbalk boven aan een Facebook-pagina.


Hoe importeer ik mijn contactpersonen uit andere accounts?

Je kunt je contactpersonen vanuit andere accounts importeren (bijvoorbeeld e-mail of Skype) door je aan te melden bij je account op de pagina Vrienden zoeken. Het ligt aan je e-mailprovider of adressen worden geïmporteerd vanuit zowel je mailmappen als vanuit je contactenlijst. Zorg dat je alleen contacten importeert uit persoonlijke accounts.


Worden de e-mailadressen die ik importeer opgeslagen?

Facebook geeft geen e-mailadressen van de contacten die je importeert vrij, maar kan ze wel opslaan en ze in de toekomst gebruiken om vriendschapssuggesties te doen. Als je je niet registreert voor Facebook, slaat Facebook de contacten die je hebt geïmporteerd niet op.


Hoe beheer ik de contactpersonen die ik heb geüpload van de pagina “Vrienden zoeken” (bijvoorbeeld: contactpersonen verwijderen, uitnodigingen of herinneringen sturen, enzovoort)?

Als je naar de pagina Vrienden zoeken of Vrienden uitnodigen gaat en vrienden uitnodigt om lid te worden van Facebook, slaan we een lijst op van de mensen die je hebt uitgenodigd en sturen we hen zo nodig herinneringen van je uitnodiging.

Gebruik deze lijst om te zien welke vrienden lid zijn geworden, contactpersonen te verwijderen en zelf herinneringen te sturen. Je kunt ook al je contactpersonen verwijderen of geplande herinneringen annuleren door te klikken op de link Alle geïmporteerde contactpersonen verwijderen.Vrienden verwijderen


Hoe verwijder ik iemand als vriend?

Je verwijdert als volgt iemand als vriend:

Opmerking: als je ervoor kiest om iemand als vriend te verwijderen, word jij ook verwijderd uit de vriendenlijst van die persoon. Als je weer vrienden wilt zijn met deze persoon, moet je hem of haar een nieuw vriendschapsverzoek sturen.


Hoe bepaal ik wie mij als vriend kan toevoegen?

Standaard kan iedereen op Facebook je een vriendschapsverzoek sturen. Je stelt als volgt in welke personen je vriendschapsverzoeken mogen sturen:

Onthoud dat de personen waarop je bent geabonneerd, je vriendschapsverzoeken kunnen sturen.


Wordt iemand op de hoogte gesteld als ik hem of haar verwijder als vriend?

Nee, maar alle links met vrienden werken in twee richtingen. Je wordt dus ook als vriend verwijderd uit hun vriendenlijst.


Hoe blokkeer ik iemand?

Je blokkeert iemand als volgt:

Als je iemand zo niet kunt vinden, probeer dan naar het profiel (tijdlijn) van de betreffende persoon te gaan en selecteer vervolgens Deze persoon rapporteren/blokkeren in het vervolgkeuzemenu .

Als je iemand op geen van deze manieren kunt blokkeren, is het mogelijk dat hij/zij niet meer op Facebook staat of zijn/haar privacyinstellingen heeft beperkt. Je kunt voorkomen dat deze persoon je profiel (tijdlijn) kan zien door je privacyinstellingen aan te passen.


Merkt iemand het als ik hem of haar blokkeer?

Nee. Iemand blokkeren is volledig vertrouwelijk. De persoon wordt hierover niet geïnformeerd.


Hoe verwijder ik een vriendschapsverzoek dat ik heb ontvangen?

Op de pagina Verzoeken kun je niet-afgehandelde vriendschapsverzoeken en verborgen vriendschapsverzoeken verwijderen.


Bepaalde personen zijn van mijn vriendenlijst verdwenen, maar ik heb ze niet verwijderd en zij hebben mij ook niet verwijderd.

Het verwijderen van vrienden gebeurt niet als gevolg van een technische fout op de site, want een vriend kan niet worden verwijderd zonder bevestiging van een van beide partijen. Het probleem wordt waarschijnlijk door een van de volgende dingen worden veroorzaakt:

Als mensen zijn verdwenen van je vriendenlijst en je niet denkt dat dit door een van de bovenstaande dingen komt, geef dan meer informatie : klik hier >>>.Hoe meld ik dat een gebruiker is overleden of dat een account moet worden herdacht?


Een account herdenken:

Het is het beleid van Facebook om alle accounts van overleden gebruikers te herdenken. Wanneer een account wordt herdacht, kunnen alleen bevestigde vrienden het profiel (tijdlijn) bekijken of vinden met een zoekopdracht. Daarnaast is het profiel (tijdlijn) niet meer zichtbaar in het gedeelte Suggesties op de startpagina. Vrienden en familie kunnen berichten ter nagedachtenis achterlaten.

Om de privacy van de overleden gebruiker te beschermen, kan Facebook aan niemand de aanmeldingsgegevens voor het account geven. Zodra de herdenkingsstatus voor een account is ingesteld, is het account helemaal veilig en kan het account door niemand worden geopend of gewijzigd.


Als je een profiel (tijdlijn) wilt melden waarvoor de herdenkingsstatus moet worden ingesteld, klik je hier.


Het account verwijderen:

Bevestigde naaste familieleden kunnen vragen het account van de betreffende persoon van de site te verwijderen :


Hoe kan ik een speciaal verzoek indienen voor het account van een overleden persoon op de site?

Facebook verwerkt bepaalde speciale verzoeken voor geverifieerde naaste familieleden, waaronder verzoeken om accounts van dierbaren te verwijderen. Hiermee worden het profiel (de tijdlijn) en alle bijbehorende inhoud van Facebook verwijderd, zodat niemand deze informatie nog kan bekijken.


Voor alle speciale verzoeken heeft Facebook verificatie nodig dat je een direct familielid of de executeur bent. Verzoeken zullen niet worden verwerkt als Facebook je relatie met de overleden persoon niet kan verifiëren.


Juridisch bewijs van bevoegdheid dat jij de wettige vertegenwoordiger van de overleden persoon of zijn/haar nalatenschap bent.

Als je een direct familielid bent en je een verzoek wilt indienen voor het verwijderen van het account van die persoon, klik je hier. Je kunt dit formulier ook gebruiken als je een speciaal verzoek hebt met betrekking tot het account van de overleden persoon.


Vriendschapspagina's


Wat zijn vriendschapspagina's?

Vriendschapspagina's geven je een duidelijk overzicht van alle inhoud die relevant is voor een bepaalde vriendschap, waardoor vrienden hun gemeenschappelijke geschiedenis kunnen bekijken. Vriendschapspagina's maken een visuele lijst van prikbordberichten (tijdlijnberichten) die zijn uitgewisseld, gemeenschappelijke vrienden, evenementen waar jullie samen naartoe zijn geweest, foto's waarin jullie allebei zijn getagd en dingen die jullie allebei leuk vinden.


Hoe kan ik mijn vriendschapspagina met een van mijn vrienden bekijken?


Hoe kan ik de vriendschapspagina van twee van mijn vrienden bekijken?

Klik onder een prikbordbericht tussen twee vrienden op 'Vriendschap bekijken'. Je kunt alleen de informatie zien die is toegestaan volgens hun huidige privacyinstellingen.


Wie kan de vriendschapspagina tussen mij en een van mijn vrienden bekijken?

Vriendschapspagina's verzamelen informatie die je al hebt gedeeld en nemen al je huidige privacyinstellingen in acht. Anderen kunnen jouw vriendschapspagina met iemand anders bekijken als jij en je vriend deze informatie al eerder hebben gedeeld met deze persoon. Informatie die je hebt beperkt via privacyinstellingen blijft onzichtbaar.


Wat is het vakje 'Jij en [naam van vriend]' boven aan mijn profiel?

Als je het profiel van een vriend bezoekt, zie je een vak met gemeenschappelijke vrienden en interesses. Klik op de link Vriendschap bekijken om naar je vriendschapspagina te gaan, waar je kunt zien welke dingen jullie nog meer met elkaar delen, zoals foto's, uitnodigingen voor evenementen en meer.


Vrienden verwijderen


Hoe verwijder ik iemand als vriend?

Opmerking: als je ervoor kiest om iemand als vriend te verwijderen, word jij ook verwijderd uit de vriendenlijst van die persoon. Als je weer vrienden wilt zijn met deze persoon, moet je hem of haar een nieuw vriendschapsverzoek sturen.


Hoe bepaal ik wie mij als vriend kan toevoegen?

Standaard kan iedereen op Facebook je een vriendschapsverzoek sturen. Je stelt als volgt in welke personen je vriendschapsverzoeken mogen sturen:

Onthoud dat de personen waarop je bent geabonneerd, je vriendschapsverzoeken kunnen sturen.


Wordt iemand op de hoogte gesteld als ik hem of haar verwijder als vriend?

Nee, maar alle links met vrienden werken in twee richtingen. Je wordt dus ook als vriend verwijderd uit hun vriendenlijst.


Hoe blokkeer ik iemand?

Je blokkeert iemand als volgt:

Als je iemand zo niet kunt vinden, probeer dan naar het profiel (tijdlijn) van de betreffende persoon te gaan en selecteer vervolgens Deze persoon rapporteren/blokkeren in het vervolgkeuzemenu .

Als je iemand op geen van deze manieren kunt blokkeren, is het mogelijk dat hij/zij niet meer op Facebook staat of zijn/haar privacyinstellingen heeft beperkt. Je kunt voorkomen dat deze persoon je profiel (tijdlijn) kan zien door je privacyinstellingen aan te passen.


Merkt iemand het als ik hem of haar blokkeer?

Nee. Iemand blokkeren is volledig vertrouwelijk. De persoon wordt hierover niet geïnformeerd.


Hoe verwijder ik een vriendschapsverzoek dat ik heb ontvangen?

Op de pagina Verzoeken kun je niet-afgehandelde vriendschapsverzoeken en verborgen vriendschapsverzoeken verwijderen.


Bepaalde personen zijn van mijn vriendenlijst verdwenen, maar ik heb ze niet verwijderd en zij hebben mij ook niet verwijderd.

Het verwijderen van vrienden gebeurt niet als gevolg van een technische fout op de site, want een vriend kan niet worden verwijderd zonder bevestiging van een van beide partijen. Het probleem wordt waarschijnlijk door een van de volgende dingen worden veroorzaakt:


Deze persoon heeft je per ongeluk of opzettelijk uit de vriendenlijst verwijderd.

Deze persoon heeft zijn of haar account gedeactiveerd waardoor hij of zij uit alle vriendenlijsten is verdwenen. Als het account van die persoon weer wordt geactiveerd, staat de persoon weer in deze lijsten.

Als mensen zijn verdwenen van je vriendenlijst en je niet denkt dat dit door een van de bovenstaande dingen komt, geef dan meer informatie : klik hier >>>.


Hoe meld ik dat een gebruiker is overleden of dat een account moet worden herdacht?

Een account herdenken:

Het is het beleid van Facebook om alle accounts van overleden gebruikers te herdenken. Wanneer een account wordt herdacht, kunnen alleen bevestigde vrienden het profiel (tijdlijn) bekijken of vinden met een zoekopdracht. Daarnaast is het profiel (tijdlijn) niet meer zichtbaar in het gedeelte Suggesties op de startpagina. Vrienden en familie kunnen berichten ter nagedachtenis achterlaten.


Om de privacy van de overleden gebruiker te beschermen, kan Facebook aan niemand de aanmeldingsgegevens voor het account geven. Zodra de herdenkingsstatus voor een account is ingesteld, is het account helemaal veilig en kan het account door niemand worden geopend of gewijzigd.


Als je een profiel (tijdlijn) wilt melden waarvoor de herdenkingsstatus moet worden ingesteld, klik je hier.


Het account verwijderen:

Bevestigde naaste familieleden kunnen vragen het account van de betreffende persoon van de site te verwijderen :


Hoe kan ik een speciaal verzoek indienen voor het account van een overleden persoon op de site?

Facebook verwerkt bepaalde speciale verzoeken voor geverifieerde naaste familieleden, waaronder verzoeken om accounts van dierbaren te verwijderen. Hiermee worden het profiel (de tijdlijn) en alle bijbehorende inhoud van Facebook verwijderd, zodat niemand deze informatie nog kan bekijken.


Voor alle speciale verzoeken heeft Facebook verificatie nodig dat je een direct familielid of de executeur bent. Verzoeken zullen niet worden verwerkt als Facebook je relatie met de overleden persoon niet kan verifiëren.


Voorbeelden van documenten die Facebook accepteert :


Als je een direct familielid bent en je een verzoek wilt indienen voor het verwijderen van het account van die persoon, klik je hier.   Je kunt dit formulier ook gebruiken als je een speciaal verzoek hebt met betrekking tot het account van de overleden persoon.


Vriendschapspagina's


Wat zijn vriendschapspagina's?

Vriendschapspagina's geven je een duidelijk overzicht van alle inhoud die relevant is voor een bepaalde vriendschap, waardoor vrienden hun gemeenschappelijke geschiedenis kunnen bekijken. Vriendschapspagina's maken een visuele lijst van prikbordberichten (tijdlijnberichten) die zijn uitgewisseld, gemeenschappelijke vrienden, evenementen waar jullie samen naartoe zijn geweest, foto's waarin jullie allebei zijn getagd en dingen die jullie allebei leuk vinden.


Hoe kan ik mijn vriendschapspagina met een van mijn vrienden bekijken?


Hoe kan ik de vriendschapspagina van twee van mijn vrienden bekijken?

Klik onder een prikbordbericht tussen twee vrienden op 'Vriendschap bekijken'. Je kunt alleen de informatie zien die is toegestaan volgens hun huidige privacyinstellingen.


Wie kan de vriendschapspagina tussen mij en een van mijn vrienden bekijken?

Vriendschapspagina's verzamelen informatie die je al hebt gedeeld en nemen al je huidige privacyinstellingen in acht. Anderen kunnen jouw vriendschapspagina met iemand anders bekijken als jij en je vriend deze informatie al eerder hebben gedeeld met deze persoon. Informatie die je hebt beperkt via privacyinstellingen blijft onzichtbaar.


Wat is het vakje 'Jij en [naam van vriend]' boven aan mijn profiel?

Als je het profiel van een vriend bezoekt, zie je een vak met gemeenschappelijke vrienden en interesses. Klik op de link Vriendschap bekijken om naar je vriendschapspagina te gaan, waar je kunt zien welke dingen jullie nog meer met elkaar delen, zoals foto's, uitnodigingen voor evenementen en meer.


Facebookinfo-EU © 2012. Blog :  Klik hier ! | Vragen en problemen : Klik hier !

Vriendschapsverzoeken doen op FacebookWat staat vermeld bij Facebook over 
richten van vriendschapsverzoeken ?
Lees het hier :
Facebook 
info 
Met geïntegreerd Helpcentrum : Klik Hier !

Sinds de explosieve groei van Facebook en de voortdurende wijzigingen op de site drong een informatieve site over het gebruik van Facebook zich op. Deze site behandelt op een eenvoudige manier de laatste wijzigingen en geeft een uitgebreide handleiding over de mogelijkheden van Facebook.


HET LAATSTE NIEUWS VAN FACEBOOK OP ONZE BLOG :

KLIK HIER !!!

Goede vrienden, Vrienden, Kennissen en de anderen.


Je kan je ‘vrienden’ op Facebook indelen in vier categorieën. Om te bepalen in welke categorie ze vallen kan je telkens naar het profiel van die vriend gaan en op de button vrienden klikken. Daar heb je verschillende keuzemogelijkheden. Wanneer iemand nieuw als vriend toegevoegd wordt dan staat het standaard aangegeven als ‘vriend’.

Achteraan de lijst, die door Facebook opgemaakt wordt kan je nog lijsten bij creëren.Goede vrienden.


Je kan diegenen, die je als je beste vrienden beschouwd in de categorie ‘Goede Vrienden’ onderbrengen. Op die manier kan je ook statussen produceren, die alleen voor die vrienden bedoeld zijn. Er is wel een nadeel als je veel vrienden in deze lijst onderbrengt, want telkens als zij iets plaatsen of ergens op reageren, krijg je er een melding van en op de lange duur kan dat vervelend worden.


Vrienden.


Wanneer iemand nieuw als vriend toegevoegd wordt, dan komt hij/zij standaard in deze categorie te staan. Normaal staat de categorie, die je statussen kan lezen ook op ‘vrienden’. Je kan dus de categorie ‘vrienden’ als de algemene standaard op Facebook beschouwen. Als vrienden iets publiceren krijg je daar geen melding van.


Kennissen.


Kennissen zijn diegenen, die je niet zo erg goed kent, en deze ‘vrienden’ kan je bij deze categorie onderbrengen. Als je statussen produceert kan je meteen ook deze volledige categorie uitsluiten om je statussen te lezen. Dan klik je op de button onderaan de status gewoon op ‘Vrienden, behalve kennissen’. Diegenen, die bij kennissen ondergebracht zijn, zien je status dan niet. Als kennissen iets publiceren krijg je daar geen melding van.


Niet toegankelijk.


Deze ‘vrienden’ kan je als ‘niet toegankelijk’ markeren. Ze zien totaal geen statussen, maar alleen alles wat standaard openbaar staat, zoals je omslag foto's, je profiel foto's, en hetgeen je zelf over je profiel openbaar geplaatst hebt. Deze functie wordt niet zo vaak gebruikt omdat het gewoon zinloos is met iemand contact te houden, die toch niks kan of mag zien van je profiel.


Lijsten maken.


Het is heel interessant om lijsten te maken. Bijvoorbeeld : je woont in Antwerpen en je maakt een aparte lijst over vrienden, die in Antwerpen wonen. Dan kan je bijvoorbeeld een status produceren, die alleen bedoeld is voor de Antwerpenaren, zoals bijvoorbeeld een nieuwsitem, waarvan je denkt dat zij alleen dat mogen lezen of een plaatselijke evenement, alleen bedoeld voor die categorie.


Je kan ook de lijst kennissen nog verfijnen door bijvoorbeeld een nieuwe lijst te maken onder bijvoorbeeld de noemer ‘beperkt’. Zo kunnen wel alle kennissen een status zien, maar diegenen, die je onder ‘beperkt’ ondergebracht hebt zien het niet als je dat zo aangeeft via de button onder je status.