Facebookinfo-EU © 2012. Blog :  Klik hier ! | Vragen en problemen : Klik hier !

HET LAATSTE NIEUWS VAN FACEBOOK

OP ONZE BLOG :

KLIK HIER !!!


Met geïntegreerd Helpcentrum : Klik Hier !

Facebook 
Info-Europa

Privacy van taggen


Basisinformatie


Wie kan tags zien?


Tags goedkeuren en verwijderen
Basisinformatie


Wat houdt taggen in en hoe werkt dit?


Een tag is een speciaal soort link. Als je iemand tagt, creëer je een link naar zijn of haar tijdlijn. Het bericht waar je iemand in tagt, wordt ook toegevoegd aan de tijdlijn van die persoon. Zo kun je een foto taggen om aan te geven wie op de foto staat of een statusupdate plaatsen om aan te geven met wie je bent. Als je een vriend in je statusupdate tagt, kan iedereen die die update ziet, ook op de naam van je vriend klikken en naar zijn tijdlijn gaan. Je statusupdate wordt ook op de tijdlijn van de getagde vriend weergegeven.


Wanneer je iemand tagt, wordt deze persoon hiervan op de hoogte gesteld. Daarnaast geldt dat als jij of een vriend iemand in je bericht tagt en de instelling Vrienden of meer kiest, het bericht zichtbaar zou kunnen zijn voor het geselecteerde publiek plus de vrienden van de getagde persoon. Meer informatie.


Als iemand je tagt in een bericht, kunnen je vrienden dit zien. Het getagde bericht wordt ook op je profiel (tijdlijn) weergegeven. Als je wilt, kun je Controle voor profiel (tijdlijn) inschakelen zodat je elk getagd bericht kunt controleren en goedkeuren voordat het op je profiel (tijdlijn) wordt weergegeven, of aangeven dat bepaalde personen getagde berichten van jou niet op je profiel (tijdlijn) kunnen bekijken.
Wat kan ik taggen?


Je kunt personen, plaatsen en pagina's taggen in alles wat je deelt. Je kunt ook mensen taggen in berichten of reacties met behulp van het @-teken voor de naam van de persoon in kwestie.
Wie kan mij taggen?


Iedereen kan jou taggen, maar als iemand waarmee je niet bevriend bent op Facebook jou tagt, ontvang je altijd een verzoek om de tag goed te keuren voordat deze op je profiel (tijdlijn) wordt weergegeven.
Hoe weet ik het als iemand mij heeft getagd?


Facebook stuurt je een melding wanneer je bent getagd zodat je de nieuwste foto's van jezelf kunt bekijken en kunt lezen wat vrienden over jullie gemeenschappelijke belevenissen zeggen.
Als ik een stukje inhoud tag, komt de persoon of pagina die ik heb getagd hier dan over te weten?


Ja, wanneer je inhoud tagt, krijgt de getagde persoon een melding dat je hem/haar hebt getagd. Wanneer je iemand in een foto tagt, zien anderen 'Getagd door [jouw naam]' staan wanneer ze met hun muis over de naam bewegen van de persoon die je hebt getagd.Kan ik iemand taggen in een privégroep?


Ja. Je kunt andere groepsleden taggen wanneer je iets in een groep plaatst.
Wie kan tags zien?Als ik iemand in een foto, bericht of app-activiteit tag, wie kan dat dan zien?


Als iemand wordt getagd, is dit zichtbaar voor:

Als het publiek van het bericht is ingesteld op Vrienden of meer, dan zijn vrienden van de getagde persoon ook onderdeel van het publiek. Als je niet wilt dat je foto, bericht of activiteiten zichtbaar zijn voor de vrienden van de persoon die je hebt getagd, kun je deze instelling per bericht uitschakelen op het moment dat je het plaatst. Klik gewoon op de publiekselectie naast het verslag, selecteer Aangepast en schakel het vakje Vrienden van personen die zijn getagd uit. Je kunt je publiek voor app-activiteiten instellen op het installatiescherm van je app of via de app-instellingen.


Iedereen die een foto of je bericht kan zien, kan de foto, het bericht of de activiteit taggen, leuk vinden of erop reageren. Je krijgt de mogelijkheid om tags van mensen waarmee je niet bevriend bent, te controleren en goed te keuren. Je kunt ook tags van vrienden bekijken voordat ze op je profiel (tijdlijn) worden weergegeven. Hiervoor moet je de optie Tag bekijken inschakelen.
Als ik door iemand in een foto, bericht of app-activiteit wordt getagd, wie kan dat dan zien?


Als iemand een tag van jou toevoegt aan een bericht, foto of app-activiteit, is deze tag zichtbaar voor het publiek dat deze persoon heeft gekozen voor het bericht, de foto of de activiteit. Dit kan zijn:

  1. Hun vrienden
  1. Jij en je vrienden (meer informatie)
  2. Iedereen die in het bericht is getagd, inclusief hun vrienden.


Inhoud waarin jij wordt getagd, wordt weergegeven in je profiel (tijdlijn). Als je wilt, kun je:

Met de optie Zichtbaarheid van je profiel (tijdlijn) aangeven dat bepaalde personen getagde berichten van jou niet op je prikbord (tijdlijn) kunnen bekijken.
Als iemand een tag toevoegt aan foto's, berichten of app-activiteiten die ik heb gedeeld, wie kan dat dan zien?


Als iemand een tag toevoegt aan iets wat jij hebt gedeeld, is dat zichtbaar voor:

  1. Het publiek dat jij kiest voor berichten, foto's of activiteiten.
  1. De persoon die in het bericht is getagd, inclusief zijn of haar vrienden.


Als je wilt, kun je deze zichtbaarheid veranderen. Klik gewoon op de publiekselectie naast het verslag, selecteer Aangepast en schakel het vakje Vrienden van personen die zijn getagd uit. Je krijgt de mogelijkheid om tags van mensen waarmee je niet bevriend bent, te controleren en goed te keuren. Je kunt ook tags die vrienden aan jouw berichten toevoegen, bekijken voordat ze op je profiel (tijdlijn) worden weergegeven. Hiervoor moet je de optie Tag bekijken inschakelen.
Wat houdt de privacyinstelling 'Vrienden/Vrienden (+)' in?


Met deze optie kun je berichten plaatsen op het prikbord van vrienden op Facebook. Als iemand anders in een bericht wordt getagd, wordt de instelling gewijzigd naar Vrienden (+); het publiek wordt uitgebreid zodat het de getagde persoon en zijn of haar vrienden omvat.


Als je niet wilt dat je foto of bericht zichtbaar is voor de vrienden van de persoon die je hebt getagd, kun je deze instelling aanpassen. Klik gewoon op de publiekselectie naast het verslag, selecteer Aangepast en schakel het vakje Vrienden van personen die zijn getagd uit.
Tags goedkeuren en verwijderen
Hoe schakel ik de optie in om berichten en foto's waarin ik ben getagd goed te keuren voordat ze in mijn profiel (tijdlijn) worden weergegeven?


Als je berichten en foto's waarin je bent getagd wilt bekijken voordat ze in je profiel (tijdlijn) worden geplaatst, kun je Controle voor profiel (tijdlijn) inschakelen:


Als je Controle voor profiel (tijdlijn) hebt uitgeschakeld, worden tags van vrienden automatisch goedgekeurd. Tags van mensen waarmee je niet bevriend bent, moeten altijd door jou worden goedgekeurd voordat ze op je profiel (tijdlijn) worden weergegeven, of je de optie Controle voor profiel (tijdlijn) nou hebt ingeschakeld of niet.
Hoe schakel ik de optie in om tags te bekijken die vrienden aan mijn berichten toevoegen voordat ze worden weergegeven?


Als je tags wilt bekijken die vrienden toevoegen aan dingen die je deelt voordat de tags worden toegevoegd, kun je Tag bekijken inschakelen.


Wanneer 'Tag bekijken' is ingeschakeld, krijg je elke keer dat er een bericht is dat je moet bekijken een melding. Je kunt het tagverzoek goedkeuren of afkeuren door naar de inhoud zelf te gaan.


Je wordt gevraagd om tags te controleren die mensen waarmee je niet bevriend bent aan je berichten toevoegen.


Onthoud altijd dit: wanneer je een tag goedkeurt, kunnen zowel de getagde persoon als zijn of haar vrienden je bericht zien. Als je niet wilt dat je bericht zichtbaar is voor de vrienden van de persoon die je hebt getagd, kun je deze instelling aanpassen. Klik gewoon op de publiekselectie naast het verslag, selecteer Aangepast en schakel het vakje Vrienden van personen die zijn getagd uit.


Hoe schakel ik tagsuggesties uit?


Als je niet wilt dat Facebook aan vrienden voorstelt om jou te taggen in foto's die op jou lijken, kun je deze functie uitschakelen:


Als je tagsuggesties uitschakelt, stelt Facebook niet voor dat vrienden je taggen bij foto's die op jou lijken. Het sjabloon dat we hebben gemaakt om de functie voor tagsuggesties in te schakelen wordt dan ook verwijderd. Vrienden kunnen nog steeds foto's van jou handmatig taggen.


Voordat je ervoor kiest deze functie niet te gebruiken, raden we je aan om even stil te staan bij hoe tagsuggesties voor jou en je vrienden zouden kunnen werken. Onze taghulpmiddelen (waaronder het groeperen van foto's die op elkaar lijken en voorstellen van vrienden die er wellicht opstaan), zijn bedoeld om het makkelijker voor je te maken om herinneringen en belevenissen met je vrienden te delen.
Hoe verwijder ik een tag?


Als je een tag wilt verwijderen, gebruik je de optie verwijderen bij het bericht of in het vervolgkeuzemenu dat is gekoppeld aan het bericht.
Ik heb een tag uit een foto in mijn profiel verwijderd. Hoe kan ik de tag weer toevoegen?


Als je een getagde foto van je profiel hebt verwijderd, kun je deze weer toevoegen door naar de foto te gaan en te klikken op Foto toevoegen aan je profiel in de rechterbovenhoek. Als je de tag helemaal hebt verwijderd, moet je teruggaan naar het bericht en een nieuwe tag toevoegen.
Wat kan ik doen als ik in iets ben getagd en dit niet wil?


Ook vrienden die het goed bedoelen taggen je soms in onflatteuze foto's of noemen je in verslagen die je liever niet deelt. Als je niet blij bent met een bericht waarin je bent getagd, kun je de tag verwijderen. Je kunt de persoon ook vragen om de tag of het bericht te verwijderen.


Als je het probleem wilt escaleren, kun je de persoon die je heeft getagd blokkeren. Als het bericht aanstootgevend is, kun je het aan Facebook rapporteren.